«

Šah na Kineziološkom fakultetu u Splitu

naslovna

30. Ožujka u Splitu održana je tiskovna konferencija povodom najave Međunarodnog šahovskog festivala za mlade “Adriatic 2016.”

U Multifunkcionalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice javnosti su se obratili Prof.dr. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, Garry Kasparov, Prof.dr. Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i sporta (2003-2009) i predsjednik hrvatske humanitarne udruge Cro Unum, Prof.dr. Boris Maleš, prorektor Sveučilišta u Splitu i direktor festivala šahovski velemajstor Zlatko Klarić.

O važnosti i prepoznatljivosti šaha, kao jednog od studijskih predmeta, ali i sporta govorili su rektor Šimun Anđelinović i prorektor Boris Maleš koji su istaknuli kako se Sveučilište u svojoj strategiji razvoja okrenulo međunarodnoj suradnji u promociji izvrsnosti. Stoga pri kraju jučerašnje konferencije nije nikoga začudilo pitanje rektora Šimuna Anđelovića upućeno šahovskoj legendi Garry Kasparovu:

“Mogu li vas upitati, poštovani Gari, biste li bili naš stručni suradnik i predavač na kolegiju Šah, zahvaljujući e-learningu kojeg imamo na Kineziološkom fakultetu. To bi bilo lijepo.”

“Apsolutno prihvaćam vaš poziv” – uzvratio je Kasparov.

Cijeli članak Slobodne Dalmacije možete pročitati ovdje.

Međunarodni šahovski festival Adriatic 2016. održat će se u sklopu promidžbe projekta “Šah uz školu”.